OFICIUL REGISTRULUI NAȚIONAL AL INFORMAȚIILOR SECRETE DE STAT

Știri

Semnarea Acordului de securitate între România şi Regatul Spaniei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate

La data de 14 mai 2010 a fost semnat la Madrid, la sediul Centrului Naţional de Informaţii Acordul de securitate între România şi Regatul Spaniei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Acordul a fost semnat de către directorul general al ORNISS, domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, din partea României şi de către directorul Centrului Naţional de Informaţii, domnul secretar de stat, general de armată (r) FÉLIX SANZ ROLDÁN, din partea Regatului Spaniei.

La ceremonia de semnare au participat Excelenţa Sa doamna Ambasador Maria Ligor, din partea Ambasadei României în Regatul Spaniei, domnul Petre Constantin, Consulul României la Madrid precum şi reprezentanţi ai ORNISS, ai Autorităţilor Desemnate de Securitate şi ai Ministerului Afacerilor Externe din România.

Cu acest prilej şefii celor două delegaţii au reiterat angajamentul Părţilor de a acţiona conform principiilor echităţii şi beneficiului reciproc subliniind faptul că prezentul Acord va constitui elementul de bază în dezvoltarea cooperării de securitate dintre România şi Regatul Spaniei.

Sari la conținut