OFICIUL REGISTRULUI NAȚIONAL AL INFORMAȚIILOR SECRETE DE STAT

Știri

Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României şi Guvernul Republicii Slovace privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate

La data de 6 martie 2007, la sediul ORNISS a avut loc semnarea Acordului de securitate între Guvernul României şi Guvernul Republicii Slovace privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Acordul a fost semnat pentru partea română de către domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar pentru partea slovacă de către domnul FRANTIŠEK BLANÁRIK, directorul Autorităţii Naţionale de Securitate din Republica Slovacă.

Semnarea Acordului constituie un act de o deosebită importanţă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Slovacia, întrucât presupune angajamentul special al celor două Autorităţi Naţionale de Securitate de a asigura protecţia intereselor comune de securitate naţionale şi colective, contribuind nemijlocit la consolidarea mediului de securitate european şi euro-atlantic.

La ceremonia de semnare au participat reprezentanţi ai ORNISS, ai Autorităţilor Desemnate de Securitate şi Ministerului Afacerilor Externe din România precum şi ai Autorităţii Naţionale de Securitate din Republica Slovacă.

Cu această ocazie, şefii celor două Autorităţi Naţionale de Securitate s-au referit la importanţa deosebită a acestui acord bilateral pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state, schimbul de informaţii clasificate constituind o parte semnificativă a cooperării bilaterale.

Sari la conținut