OFICIUL REGISTRULUI NAȚIONAL AL INFORMAȚIILOR SECRETE DE STAT

Știri

Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României şi Guvernul Regatului Norvegiei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate

La data de 29 mai 2008, la sediul ORNISS a avut loc semnarea Acordului de securitate între Guvernul României şi Guvernul Regatului Norvegiei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Acordul a fost semnat pentru partea română de către domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar pentru partea norvegiană de către Excelenţa Sa dl. OYSTEIN HOVDKINN, Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti.

La ceremonia de semnare au participat reprezentanţi ai ORNISS, ai Autorităţilor Desemnate de Securitate şi Ministerului Afacerilor Externe din România, precum şi ai Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti şi Ministerului Apărării din acest stat. 

Cu acest prilej, şefii celor două delegaţii s-au referit la importanţa deosebită a acestui acord pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Regatul Norvegiei, schimbul de informaţii clasificate constituind o parte semnificativă a cooperării bilaterale.

Sari la conținut