OFICIUL REGISTRULUI NAȚIONAL AL INFORMAȚIILOR SECRETE DE STAT

Știri

Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României şi Guvernul Republicii Italiene privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate

La data de 6 aprilie 2005, la sediul ORNISS, a fost semnat Acordul de securitate între Guvernul României şi Guvernul Republicii Italiene privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Semnatarii documentului au fost din partea Guvernului României, domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar din partea Guvernului Republicii Italiene, domnul prefect EMILIO DEL MESE, directorul Autorităţii Naţionale de Securitate.

La ceremonie au fost prezenţi experţi ai ORNISS, ai Autorităţilor Desemnate de Securitate şi Ministerului Afacerilor Externe din România, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Securitate din Republica Italiană.

Acordul cu Republica Italiană este primul de acest gen semnat de România, după aderarea la NATO, cu un stat membru al Alianţei Nord-Atlantice. În alocuţiunile susţinute cu acest prilej, conducătorii Autorităţilor Naţionale de Securitate ale celor două state şi-au exprimat convingerea că acordul va oferi un cadru deosebit de favorabil pentru dezvoltarea cooperării dintre România şi Italia, atât în context euro-atlantic cât şi la nivel bilateral.

Sari la conținut