Știri
pagina anterioară english version
prezentare
legislatie
proceduri
formulare
stiri
informatii utile
adrese utile
informatii de contact
 
 
  Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Slovace privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate
 


La data de 6 martie 2007, la sediul ORNISS a avut loc semnarea Acordului de securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Slovace privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate.

Acordul a fost semnat pentru partea română de către domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar pentru partea slovacă de către domnul FRANTI©EK BLANÁRIK, directorul Autorității Naționale de Securitate din Republica Slovacă.

Semnarea Acordului constituie un act de o deosebită importanță pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Slovacia, întrucât presupune angajamentul special al celor două Autorități Naționale de Securitate de a asigura protecția intereselor comune de securitate naționale și colective, contribuind nemijlocit la consolidarea mediului de securitate european și euro-atlantic.

La ceremonia de semnare au participat reprezentanți ai ORNISS, ai Autorităților Desemnate de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe din România precum și ai Autorității Naționale de Securitate din Republica Slovacă.

Cu această ocazie, șefii celor două Autorități Naționale de Securitate s-au referit la importanța deosebită a acestui acord bilateral pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, schimbul de informații clasificate constituind o parte semnificativă a cooperării bilaterale.


 
     
 
pagina anterioară
 
    
©2013 Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat - ORNISS
Modificarea neautorizată a acestui site se pedepsește conform legii