Știri
pagina anterioară english version
prezentare
legislatie
proceduri
formulare
stiri
informatii utile
adrese utile
informatii de contact
 
 
 

Semnarea Acordului de Securitate între România și Republica Portugheză privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate

 

 

La data de 14 mai 2008, la sediul ORNISS a avut loc semnarea Acordului de securitate între România și Republica Portugheză privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate .

Acordul a fost semnat pentru partea română de către domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar pentru partea portugheză de către Excelența Sa dl. ALEXANDRE VASSALO, Ambasadorul Republicii Portugheze la București.

La ceremonia de semnare au participat reprezentanți ai ORNISS, ai Autorităților Desemnate de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe din România, precum și ai Ambasadei Republicii Portugheze la București.

Semnatarii Acordului au relevat importanța deosebită a acestui document pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Portugheză, întrucât presupune angajamentul special al celor două state de a asigura protecția intereselor comune de securitate, contribuind nemijlocit la consolidarea mediului de securitate european și euro-atlantic.


 
     
 
pagina anterioară
 
    
©2013 Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat - ORNISS
Modificarea neautorizată a acestui site se pedepsește conform legii