Știri
pagina anterioară english version
prezentare
legislatie
proceduri
formulare
stiri
informatii utile
adrese utile
informatii de contact
 
 
  Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Polonia privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate
 

 

Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Polonia privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate a fost semnat la data de 5 iulie 2006, la sediul ORNISS.

Semnatarii documentului au fost din partea Guvernului României, domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar din partea Guvernului Republicii Polonia, domnul subsecretar de stat MAREK PASIONEK, din cadrul Cancelariei Primului - Ministru.

Ceremonia de semnare s-a desfășurat cu participarea reprezentanților ORNISS, ai Autorităților Desemnate de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe din România, ai Autorității Naționale de Securitate din Republica Polonia, precum și a Excelenței Sale Ambasadorul Republicii Polonia la București, domnul Jacek Paliszewski.

În alocuțiunea susținută cu acest prilej, directorul general al ORNISS s-a referit la importanța acestui acord ca bază pentru cooperarea directă atât între Autoritățile Naționale de Securitate ale României și Poloniei, cât și între cele două state semnatare în domeniul protecției informațiilor clasificate, dar și în contextul spațiului de securitate europeană și euro-atlantică.

 


 
     
 
pagina anterioară
 
    
©2013 Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat - ORNISS
Modificarea neautorizată a acestui site se pedepsește conform legii