Știri
pagina anterioară english version
prezentare
legislatie
proceduri
formulare
stiri
informatii utile
adrese utile
informatii de contact
 
 
  Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Italiene privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate
 


La data de 6 aprilie 2005, la sediul ORNISS, a fost semnat Acordul de securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Italiene privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate.

Semnatarii documentului au fost din partea Guvernului României, domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar din partea Guvernului Republicii Italiene, domnul prefect EMILIO DEL MESE, directorul Autorității Naționale de Securitate.

La ceremonie au fost prezenți experți ai ORNISS, ai Autorităților Desemnate de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe din România, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale de Securitate din Republica Italiană.

Acordul cu Republica Italiană este primul de acest gen semnat de România, după aderarea la NATO, cu un stat membru al Alianței Nord-Atlantice. În alocuțiunile susținute cu acest prilej, conducătorii Autorităților Naționale de Securitate ale celor două state și-au exprimat convingerea că acordul va oferi un cadru deosebit de favorabil pentru dezvoltarea cooperării dintre România și Italia, atât în context euro-atlantic cât și la nivel bilateral.


 
     
 
pagina anterioară
 
   



 
©2013 Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat - ORNISS
Modificarea neautorizată a acestui site se pedepsește conform legii