Știri
pagina anterioară english version
prezentare
legislatie
proceduri
formulare
stiri
informatii utile
adrese utile
informatii de contact
 
 
  Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Estonia privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate
 


Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Estonia privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate a fost semnat la data de 30 august 2006, la sediul ORNISS.

Documentul a fost semnat de către domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, din partea Guvernului României și de către domnul HERMAN SIMM, directorul Autorității Naționale de Securitate, din partea Guvernului Republicii Estonia.

Ceremonia de semnare a întrunit participarea reprezentanților ORNISS, ai Autorităților Desemnate de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe din România precum și ai Autorității Naționale de Securitate din Republica Estonia.

Cu această ocazie, cei doi reprezentanți ai guvernelor semnatare s-au referit la importanța deosebită a acestui acord bilateral ca bază a unei cooperări fructuoase între România și Estonia în domeniul informațiilor clasificate, atât în contextul mediului de securitate european și euro-atlantic, cât și la nivelul autorităților naționale de securitate ale celor două state.


 
     
 
pagina anterioară
 
    
©2013 Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat - ORNISS
Modificarea neautorizată a acestui site se pedepsește conform legii