Știri
pagina anterioară english version
prezentare
legislatie
proceduri
formulare
stiri
informatii utile
adrese utile
informatii de contact
 
 
  Semnarea Acordului de Securitate între Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate
 


ORNISS a găzduit semnarea, la 13 aprilie 2006, a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate.

Semnatarii documentului au fost din partea Guvernului României, domnul secretar de stat prof. univ. dr. MARIUS PETRESCU, directorul general al ORNISS, iar din partea Guvernului Republicii Bulgaria, doamna TSVETA MARKOVA, președintele Autorității Naționale de Securitate.

La ceremonia de semnare au fost prezenți reprezentanți ai ORNISS, ai Autorităților Desemnate de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe din România, precum și ai Autorității Naționale de Securitate din Republica Bulgaria.

Acordul cu Republica Bulgaria este al doilea de acest gen pe care România îl semnează, după aderarea sa la NATO, cu un stat membru al Alianței Nord-Atlantice.

Cu acest prilej, șefii celor două Autorități Naționale de Securitate și-au exprimat convingerea că acest Acord va impulsiona cooperarea fructuoasă și directă între Autoritățile Naționale de Securitate din România și Bulgaria și va constitui un jalon esențial pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două state, atât ca țări membre NATO cu responsabilități similare în sfera securității globale și regionale, dar și ca viitoare state membre ale Uniunii Europene cu perspective similare de dezvoltare și progres.


 
     
 
pagina anterioară
 
    
©2013 Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat - ORNISS
Modificarea neautorizată a acestui site se pedepsește conform legii